lördag 7 november 2015

Ingemansland

I den västliga världen och där länderna är trygga och stabila är flygplanen och dess flygtid är en form av Ingemansland.

Du blir serverad mat och dryck. Du har kanske möjlighet att se på en film eller läsa en bok. Men flygresan går ut på att komma fram. Du vill snabbt in i flyget och snabbt ut ur det. Allting handlar om en transportsträcka på x antal timmar innan du är framme. 

Det gäller att aktivera dig för att resan skall upplevas så kort som möjligt. Är det någon gång tiden går sakta så är det när du väntar. Visst kan det vara häftigt om det är första gången du flyger eller kanske den andra. Men sedan är det ganska tråkigt. Det är bara en väntetid.

Jag har också förstått att vissa verkligen använder denna tid för att umgås med sig själva. Då kan de inte vara tillgängliga eller bli distraherade eller störda av Facebook.

Tänk den dagen vi kan teleportera oss snabbt mellan två platser och kanske inte ens behöver flyger längre. Tänk den dagen flygplatserna har något mer att erbjuda än mat och taxfreeshopping. Tänk den dagen det säljs nyttig mat och inte bara mackor. Ge oss mer alternativ än bara mat med massor av kolhydrater. Den dagen ser jag fram emot. Just nu väntar jag. Är inte nöjd med de aktiviteter eller mat som erbjuds. Det går att göra många förbättringar både på flygplatser och i luften.


1 kommentar: